Συχνές Ερωτήσεις

Συνήθως έχουμε αυτές τις ερωτήσεις

 

 1. 1
  Είναι το φυσικό αέριο ασφαλές;

  Σήμερα, το φυσικό αέριο είναι απόλυτα ασφαλές καύσιμο εφόσον τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα 
  ασφαλείας.

  •  Το φυσικό αέριο είναι ασφαλές καύσιμο

  •  Το φυσικό αέριο είναι ελαφρύτερο του αέρα και διαφεύγει σε περίπτωση διαρροής στα υψηλότερα στρώματα του περιβάλλοντος χωρίς να συσσωρεύεται.

  •   Στις περισσότερες εγκαταστάσεις κλιματισμού οι σωληνώσεις του αερίου είναι εξωτερικές.

 2. 2
  Γιατί το φυσικό αέριο είναι φιλικό στο περιβάλλον;

  Η καύση φυσικού αερίου δεν παράγει βλαβερές ουσίες.

  • Η καύση του φυσικού αερίου χαρακτηρίζεται ως “τέλεια ή καθαρή καύση” (clear burning)

  • Η καύση του φυσικού αερίου δεν παράγει οξείδια του θείου (SOx) ενώ παράγει λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και πολύ λιγότερο διοξείδιο του αζώτου (NOx) σε σχέση με άλλα καύσιμα. Αυτό κάνει το φυσικό αέριο φιλικό στο περιβάλλον.

  • Η καύση του φυσικού αερίου στο προηγμένο σύστημα αντλιών θερμότητας GHP συντελεί στην άνετη διαβίωση, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην προστασία του περιβάλλοντος και δεν συμβάλλει στη φωτοχημική ρύπανση.

  • Δε χρειάζεται ρύθμιση της καύσης.

 3. 3
  Τι συντήρηση απαιτείται σε ετήσια βάση;

  Δεν απαιτείται συντήρηση σε ετήσια βάση όπως σε ψύκτες. Αντίθετα απαιτείται συντήρηση της μηχανής εσωτερικής καύσης κάθε 5 χρόνια ή κάθε 10.000 ώρες λειτουργείας οποιοδήποτε από τα δυο προκύψει πρώτο.

 4. 4
  Μπορώ να αντικαταστήσω ένα υπάρχον σύστημα κεντρικού κλιματισμού;

  Ναι με απλή αντικατάσταση της εξωτερικής μονάδας.

 5. 5
  Υπάρχει ανάγκη υποσταθμού της ΔΕΗ;

  Εξαιτίας της χαμηλής ηλεκτρικής κατανάλωσης, δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης υποσταθμού μέσης τάσης ή ενίσχυσής του.

 6. 6
  Το GHP είναι οικονομικό, αξιόπιστο και αθόρυβο;

  Το GHP μειώνει σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα. Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του GHP είναι το χαμηλό λειτουργικό του κόστος. Η εξοικονόμηση σε ετήσια βάση είναι  50% έως 80% σε σχέση με μια ηλεκτρική αντλία θερμότητας. 

  Το GHP της TOYOTA-AISIN λειτουργεί με φυσικό αέριο ή υγραέριο (LPG). Τα επίπεδα θορύβου είναι σημαντικά χαμηλότερα από άλλες αντλίες θερμότητας 56 dB κατά Eurovent (απόσταση 1 και 1,5 m).

 7. 7
  Το GHP δεν καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια για τον κλιματισμό;

  Η ηλεκτρική κατανάλωση του GHP σε κανονική λειτουργία είναι αμελητέα σε σχέση με τις ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας γιατί το καύσιμο είναι το φυσικό αέριο ή το υγραέριο και απαιτείται ελάχιστη ηλεκτρική ισχύς μόνο για την εκκίνηση και την κίνηση των ανεμιστήρων.

  Αυτό συντελεί σε απλούστερη και φθηνότερη ηλεκτρική διασύνδεση.

 8. 8
  Η μηχανή εσωτερικής καύσης φυσικού αερίου δίνει την αναγκαία ισχύ;

  Η υψηλής απόδοσης μηχανή εσωτερικής καύσης φυσικού αερίου ξεκινά γρήγορα για να ζεστάνει το χώρο ακόμη και το πιο κρύο πρωινό του χειμώνα. Η αποτελεσματική ανάκτηση θερμότητας από το κύκλωμα ψύξης της μηχανής εσωτερικής καύσης μέσω του ειδικού εναλλάκτη, διασφαλίζει υψηλή θερμική ισχύ η οποία δεν επηρεάζεται από την πτώση της εξωτερικής θερμοκρασίας.

 9. 9
  Ο ελεγκτής ταχύτητας της μηχανής εξασφαλίζει υψηλή απόδοση και άνεση;

  Το GHP της TOYOTA-AISIN έχει έναν ευφυή υψηλής τεχνολογίας ελεγκτή ταχύτητας της μηχανής που λαμβάνει υπόψη και την εσωτερική αλλά και την εξωτερική θερμοκρασία. 
  Το αποτέλεσμα είναι η ελαχιστοποίηση των απωλειών ενέργειας και μια σταθερή εσωτερική θερμοκρασία για συνθήκες άνεσης.

 10. 10
  Δεν υπάρχει ανάγκη για απόψυξη;

  Δεν υπάρχει ανάγκη για απόψυξη. Αυτό συντελεί στην αδιάκοπη θέρμανση για διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας ακόμη και σε θερμοκρασίες με -25 °C.

 11. 11
  Γίνετε ταυτόχρονη παραγωγή ζεστού νερού χρήσης;

  Ζεστό νερό χρήσης (65οC) χωρίς επιπλέον ενεργειακή δαπάνη παράγεται κατά την λειτουργία του μηχανήματος αξιοποιώντας τη θερμότητα που φέρει το νερό ψύξης της μηχανής εσωτερικής καύσης.

 12. 12
  Οι αντλίες θερμότητας με φυσικό αέριο GHP είναι πιο αποδοτικές;

  Η βασική διαφορά είναι ότι ο συμπιεστής δεν λειτουργεί με ηλεκτρικό κινητήρα αλλά με μηχανή εσωτερικής καύσης φυσικού αερίου εξαιρετικής απόδοσης. Επιπλέον η αντλία θερμότητας που υπάρχει στο σύστημα χρησιμοποιεί την εξωτερική θερμότητα αλλά και τη θερμότητα που παράγεται από τη μηχανή. 

  Γι’ αυτό το λόγο το GHP είναι σύστημα εξαιρετικά αποδοτικό!

 13. 13
  Το GHP εξασφαλίζει τέλεια θέρμανση ή ψύξη ακόμα και σε πολύ χαμηλές ή σε πολύ υψηλές εξωτερικές θερμοκρασίες;

  Η αντλία θερμότητας χρησιμοποιεί τα χαρακτηριστικά του ψυκτικού υγρού το οποίο απορροφά θερμότητα από τον περιβάλλοντα χώρο όταν εξατμίζεται και αποδίδει θερμότητα όταν συμπυκνώνεται. Μέσω του συμπιεστή, το ψυκτικό υγρό κυκλοφορεί συνεχώς, εξατμιζόμενο και συμπυκνούμενο, παράγοντας ψύξη και θέρμανση.

  Το σύστημα εναλλαγής θερμότητας του GHP εξαλείφει το βασικό πρόβλημα των ηλεκτρικών αντλιών δηλαδή τη διακύμανση της θερμικής και ψυκτικής ισχύος εξαιτίας των εξωτερικών θερμοκρασιών. Στη διάρκεια του χειμώνα, το GHP έχει υψηλή θερμική ισχύ ακόμα και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-15°C). Το καλοκαίρι έχει ισχυρή ψυκτική ισχύ ακόμα και όταν η εξωτερική θερμοκρασία υπερβαίνει τους 45 °C.

 14. 14
  H θερμική ισχύς σε σχέση με την εξωτερική θερμοκρασία;

  Λαμβάνοντας υπόψη την επιπλέον μείωση της θερμικής ισχύος της ηλεκτρικής αντλίας θερμότητας εξαιτίας των κύκλων απόψυξης. Κατά τη διάρκεια της απόψυξης της εξωτερικής μονάδας, διακόπτεται η θέρμανση παρόλο που ο συμπιεστής συνεχίζει να λειτουργεί και να καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια. Η μείωση θερμικής ισχύος στις ηλεκτρικές αντλίες θερμότητας στους -2 °C είναι περίπου 20%!

Δεν βρήκατε την απάντηση που ψάχνατε;

 

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Θέμα

Το μήνυμά σας