Την επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης των εγκαταστάσεων θέρμανσης φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις κλιματισμού αποφάσισε η Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής, δίνοντας τη δυνατότητα σε επαγγελματίες αλλά και οικιακούς καταναλωτές να εγκαταστήσουν μονάδες κλιματισμού για θέρμανση-ψύξη με μικρή αρχική δαπάνη.

Και αυτό, γιατί η ίδια η εταιρεία αναλαμβάνει την απευθείας χρηματοδότηση μέρους του κόστους κατασκευής της εγκατάστασης κλιματισμού και ταυτόχρονα προσφέρει δωρεάν τα τέλη σύνδεσης.

Τα οφέλη για τους καταναλωτές που θα χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα είναι πολλαπλά:

 • Έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν κλιματισμό με φυσικό αέριο πληρώνοντας αρχικά ένα σημαντικά χαμηλότερο ποσό από το απαιτούμενο κόστος επένδυσης (ανάλογα με την ισχύ των συσκευών), ενώ απαλλάσσονται από τα τέλη σύνδεσης με επιπρόσθετο κέρδος έως €541 για επαγγελματίες ή μονοκατοικίες/διαμερίσματα.
 • Αποπληρώνουν το υπόλοιπο κόστος της εγκατάστασης κλιματισμού σε 3 ή 5 έτη σε ισόποσες δόσεις (18 ή 30 διμηνιαίες είτε 36 ή 60 μηνιαίες δόσεις) πληρωτέες μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης φυσικού αερίου με εξαιρετικά ανταγωνιστικό επιτόκιο (7% και 8% για αποπληρωμή σε 3 και 5 έτη αντίστοιχα).
 • Απολαμβάνουν από την πρώτη ημέρα σύνδεσης τους τα οφέλη του φυσικού αερίου και τη σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος κλιματισμού (ψύξη – θέρμανση) σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα ή/και το πετρέλαιο θέρμανσης. Σημειώνεται ότι για τη χρήση του κλιματισμού, η ΕΠΑ Αττικής εφαρμόζει ειδικά τιμολόγια και εκπτώσεις ανάλογα με την ισχύ των συσκευών.
 • Οι καταναλωτές θα συναλλάσσονται αποκλειστικά και μόνο με την ΕΠΑ Αττικής. Ενδεικτικά, σε ένα κτίριο γραφείων περίπου 300τ.μ. που θα εγκαταστήσει μονάδες κλιματισμού θέρμανσης-ψύξης ισχύος 50KW (4,4 κυβικά μέτρα/ώρα) με ενδεικτικό κόστος (εξωτερικών μονάδων) €24.600 συμπ. ΦΠΑ, το πρόγραμμα χρηματοδότησης θα καλύψει περίπου το 50% της επένδυσης (δηλαδή €12.300 για το συγκεκριμένο παράδειγμα). Στην περίπτωση που ο επαγγελματίας καταναλωτής επιλέξει χρηματοδότηση με αποπληρωμή του κόστους σε 30 δόσεις, η διμηνιαία δόση που θα καταβάλλει μέσω των λογαριασμών θα ανέλθει στο ποσό €500 συμπ. ΦΠΑ.
 • Η προσφορά θα ισχύσει για συμβάσεις που θα υπογραφούν μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2011 για χρηματοδότηση κόστους εγκατάστασης κλιματισμού ανάλογα με την ισχύ των συσκευών και μέχρι το ποσό €40.000 πλέον ΦΠΑ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την 24ωρη Γραμμή Εξυπηρέτησης Καταναλωτών 1133 ή να απευθυνθούν στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Εμπορικών Συνεργατών της ΕΠΑ Αττικής.

Οι καταναλωτές που θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα χρηματοδότησης της ΕΠΑ Αττικής θα απολαύσουν από την πρώτη ημέρα σύνδεσης τα οφέλη του φυσικού αερίου, δηλαδή:

 • Σημαντική εξοικονόμηση
 • Απαλλαγή από το κόστος της εγκατάστασης υποσταθμού μέσης-χαμηλής τάσης της ΔΕΗ (για επαγγελματίες)
 • Διαθεσιμότητα κάθε στιγμή και απόλυτη ακρίβεια στη μέτρηση της κατανάλωσης χάρη στον εγκατεστημένο μετρητή
 • Καθαριότητα χωρίς δυσάρεστες οσμές και υπολείμματα πετρελαίου
 • Μεγαλύτερο διαθέσιμο χώρο στο λεβητοστάσιο, καθώς η δεξαμενή είναι πλέον περιττή
 • Μεγαλύτερη μακροπρόθεσμα οικονομία, αφού οι συσκευές με τις οποίες γίνεται η χρήση του φυσικού αερίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και μικρότερες ανάγκες συντήρησης
 • Μείωση εκπομπών ρύπων και διοξειδίου του άνθρακα, συνεπώς καθαρότερο περιβάλλον
https://www.aerioattikis.gr/

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *